De term duurzaam is al heel wat jaren een hot item binnen organisaties en de economie. Recent heeft deze term een extra lading gekregen door Corona en onze wereldwijde toekomstvisie op het ondernemerschap. Is wat we de afgelopen jaren gedaan hebben wel zo goed voor alles om ons heen? Hebben we niet teveel gestuurd op geld, ten koste van maatschappij en milieu? Iets wat op dit moment veel ondernemers wakker houdt en waar verschillende meningen, visies en opvattingen over circuleren.

Maar wat is nu duurzaam? Hierover bestaan verschillende definities die we op verschillende sites of vakbladen kunnen nalezen. Als Assist verstaan we onder duurzaam:

“Ontwikkelen met een langdurig en toekomstbestendig karakter, positief bijdragend aan maatschappij en milieu.” 

Met een bijbehorende uitleg:

Ontwikkelen

Let op het woord ontwikkelen, dus niet groeien. Uit ervaring hebben we geleerd dat groeien (bouwen, groter maken, verzwaren) niet altijd de juiste ontwikkeling brengt. Bewuste keuzes te maken die bijdragen aan ontwikkeling is waar we voor gaan. Dit op alle fronten, binnen ons team, individueel, intern, extern, etc. Ontwikkelen in onze missie ‘de werkende wereld gelukkiger maken’ en de mensen die hierbij aansluiten.

Langdurig

Iedere keuze die we moeten maken bekijken we vanuit de lange termijn visie. We gaan voor lange termijn relaties met alle mensen om ons heen. We houden van oprechtheid, transparantie en eerlijkheid, alleen dan werk je op basis van vertrouwen aan een duurzame relatie. Ook in ons dagelijks werk komt dit terug. We brengen mensen bij elkaar door oprecht te kijken naar hun ambitie, drijfveren en persoonlijkheid. We blijven weg van (voor)oordelen en het traditionele C.V., we leren de échte mens en het verhaal liever kennen.

Bijdrage aan maatschappij

Vanuit het langdurig karakter zorgen we voor werkend geluk voor de mensen om ons heen. Bij opdrachtgevers, sollicitanten en ook ons eigen team. We meten het werkend geluk, werken op basis van talenten en willen voor iedereen ‘maandag als de leukste dag van de week’ maken. Binnen de maatschappij willen we een positieve beleving van de definitie ‘werk’ creëren, dat maakt iedereen toch een stuk vrolijker? En ook wat verder van onze deur investeren we in werkend geluk, namelijk via ons Edukans project in het onderwijs voor onder ontwikkelde landen, om deze mensen een betere kans op werkend geluk te bieden.

Bijdrage aan milieu

Zowel in ons werk als persoonlijk besteden we aandacht aan het milieu. Dit zit in kleine dingen: geen kantoor (met bijbehorend afval), efficiënte kilometers, volledig digitaal werken en het werken op basis van energie in plaats van uren.

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden. Iedere beslissing die we nemen, voor het grote geheel of in de dagelijkse praktijk leggen we naast deze visie. Past dit binnen hetgeen we nastreven? Draagt dit bij aan de duurzame missie?

Help jij ons mee?